U heeft een vraag? Stel deze aan onze helpdesk!

Verkeersborden

Verkeersborden zijn onmisbaar voor een veilige weg. Verkeersborden zijn een manier om weggebruikers te laten zien wat de gedragsregels zijn in bepaalde situaties. Verkeersborden vallen onder de verkeerstekens, net als markeringen en verkeerslichten. Bij het toepassen van verkeersborden moet de wegbeheerder voldoen aan de wet- en regelgeving.

Regelgeving

De Wegenverkeerswet, RVVm, BABW en de Regeling verkeerslichten bepalen de eisen voor het toepassen van verkeersborden en andere verkeerstekens. In de praktijk levert de combinatie van het verkeersaanbod, de eigenschappen van de weg en de omgeving van de weg ontelbare verschillende situaties op. De wegbeheerder heeft de taak om de aanwezige infrastructuur te ondersteunen met verkeerstekens. In het VNVF Bordenboek vindt u een uitvoerige toelichting en beschrijving van de toepassingseisen en mogelijkheden. Bestel het VNVF Bordenboek klik hier.

Onze leden

De VNVF is de brancheorganisatie voor een belangrijk aantal toonaangevende fabrikanten van verkeersborden, bebakeningsmateriaal en bewegwijzering in Nederland.

AGMI
Brimos
VNVF Leden
ETEF BV
GEPAL
HR Groep
JKG
POL Heteren

Onze premium partners

De VNVF vertegenwoordigt de verkeersbordenfabrikanten in Nederland. Samen met diverse andere organisaties en bedrijven maken we deel uit van de verkeersindustrie. Samen zorgen we voor verkeersveiligheid en -informatie.
Nederland kent een hoog kwaliteitsniveau als het gaat om de toepassing van borden. We willen dit graag zo houden en waar mogelijk verbeteren. Om dat te bereiken werken we graag samen met onze partners.

Ultimate Signing

KWALITEIT | VEILIGHEID | DUURZAAMHEID