De fabrikanten van de VNVF hebben besloten, om met ingang van april 2016, gezamenlijk een nieuwe standaard voor de productie van verkeersborden in te voeren: ULTIMATE SIGNING™. De Vereniging Nederlandse Verkeersborden Fabrikanten (VNVF) kiest voor een nieuwe standaard voor verkeersborden en voldoet daarmee aan optimale eisen voor Kwaliteit, Veiligheid en Duurzaamheid.

Ultimate Signing™ staat voor Kwaliteit, Veiligheid en Duurzaamheid en is hét instrument voor integraal beheer van onderhoud én kosten, met meerjarige zekerheid via een contract.

  • Kwaliteit: De afnemer krijgt 20-jaar garantie op de borden. De lagere vervangingsfrequentie zorgt tevens voor een kostenbesparing, mede door toepassing van een extra beschermingslaminaat,
  • Veiligheid: De borden hebben een zeer hoge helderheid en bieden een optimale functionaliteit onder zowel grote als kleine observatie- en invalshoeken,
  • Duurzaamheid: Ultimate SigningTM borden worden op de meest duurzame manier geproduceerd. Wanneer een bord bestaat uit een duurzame drager én een duurzaam beeldvlak, dan is er sprake van een Ultimate Signing™ bord.

Met een Ultimate Signing™ bord heeft de wegbeheerder het A-merk onder de verkeersborden in handen. Medio 2016 werd de nieuwe standaard voor verkeersborden gezamenlijk door alle VNVF-leden ingevoerd.

Tenslotte worden de borden bij de invoering eind 2016 voorzien van sensoren. De borden worden dan íntelligent’ en daarom spreken we van ‘Smart Ultimate Signing’.